What’s A Hair Transplant in Durham NC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Durham, NC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Durham Hair Restoration428 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Durham Hair Restoration
Durham, NC 27701 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Durham NC 27701 Durham NC 27701
Home > North Carolina > What’s A Hair Transplant in Durham NC – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Durham, North Carolina?

Response: Hair hair transplant is the very same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing films while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon doesn’t offer the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sporadic areas, offering the patient a fantastic impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method gives the patient a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically configured to be somewhat prone to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Answer: Durham, NC cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their method provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and generally provides the patient a mild sedative. Normally the client enjoys motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client might decide to take a few extra day of rests work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in women, however only hardly ever does it go completely bald as it regularly performs in men.

Some of the common causes of female hair loss in Durham, NC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be acute list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with hair loss?

Answer: Rogaine might help rather for some individuals (males or ladies). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might help somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Females of childbearing age need to not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Restoration PricesReceding Hairline Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Murphy NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wilson NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bakersville NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Monroe NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pinetops NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goldsboro NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Swansboro NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Farmville NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Willow Spring NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Buies Creek NC – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Restoration Raleigh North Carolina | Jernigan's Clinic


      Jernigan's Hair Replacement Clinic, Raleigh, North Carolina, has been in business for over 40 years, providing men and women throughout North Carolina with the most natural hair loss solutions, hair restoration, hair transplants, wigs and hair loss treatment programs.
    • Koher Surgical Hair Transplants: Dr. Grant Koher Hair ...


      Dr. Grant Koher - Raleigh-Durham Chapel Hill, North Carolina (NC) Welcome to the practice of Dr. Grant Koher in Raleigh, North Carolina. Our facility and staff, located at Jernigan's Hair Restoration Clinic is devoted exclusively to the treatment of hair loss.
    • Koher Medical | Hair Transplant | Hair Loss Treatment


      Are you experiencing unwanted hair loss? Looking for reliable hair restoration in High Point, NC & beyond? Come to Koher Medical for fuller, thicker hair.
    • Hair Loss Durham | Hair Transplant Doctors


      Hair Loss Clinics in Durham, NC Durham hair loss patients can turn to Hair Loss Specialists' network of licensed hair restoration experts to deliver proven solutions. Choose a Durham, North Carolina area clinic below to research its treatments or to schedule a free hair loss consultation.
    • Mabrey Medical Center for Hair Restoration - Raleigh, NC ...


      Mabrey Medical Center for Hair Restoration offers a wide selection of hair loss treatments in Durham, NC. Hair Loss Specialists takes your hair restoration treatments seriously, that's why we've partnered with top hair transplant clinics such as Mabrey Medical Center for Hair Restoration.
    • Durham Hair Restoration - beautyseeker.com


      The Best Hair Restoration Experts in Durham, NC. Hair restoration services to give you the full head of hair you're looking for.
    • Hair Disorders | Duke


      Patients with hair loss or hair overgrowth disorders that are physician-referred will be evaluated and a diagnosis and treatment plan developed. All patients are evaluated with a complete history, physical examination, and, if necessary, laboratory studies.
    • Koher NeoGraft FUE Hair Transplants - Raleigh, North Carolina


      jernigan's Hair Replacement Clinic in Raleigh, North Carolina provides the latest in Hair Loss, non-surgical hair replacement systems, thinning hair, baldness and chemotherapy. Dr. Grant Koher - Hair Restoration, Hair Loss Treatment - Raleigh, North Carolina, Raleigh-Durham Chapel Hill
    • Hair disorders | Durham, Raleigh, North Carolina | Duke Health


      Duke’s dermatologists diagnose and treat hair disorders, such as hair loss (alopecia), excessive hairiness (hirsutism), and abnormal hair growth (hypertrichosis). We understand that abnormal hair growth can be distressing and affect your self confidence.
    • Hair Restoration & Hair Replacement | Raleigh Hair Concepts


      At Raleigh Hair Concepts, we are committed to making sure the best possible hair restoration options are available for you. Contact us today.

    Cash & Check Our Durham Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Durham experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Durham NC. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.