What’s A Hair Transplant in Dulles VA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Dulles, VA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% VA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Dulles Hair Restoration417 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Dulles Hair Restoration
Dulles, VA 20101 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Dulles VA 20101 Dulles VA 20101
Home > Virginia > What’s A Hair Transplant in Dulles VA – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Dulles, Virginia?

Response: Hair hair transplant is the very same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting watching motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sporadic locations, giving the client an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the medical professional to utilize follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach gives the patient a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically set to be somewhat vulnerable to fall out as the private gets older.

4. Question: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Dulles, VA cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgical treatment and typically gives the patient a mild sedative. Normally the client sees movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his task after surgery?

Answer: Many patients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might select to take a few additional days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and for that reason the client can in a lot of cases comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the whole head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate loss of hair of the crown may occur in females, but just seldom does it go totally bald as it often carries out in men.

A few of the common causes of female loss of hair in Dulles, VA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be intense following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (men or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may help somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Ladies of childbearing age must not take it because there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

What’s A Hair TransplantHair Loss
Medical Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Alberta VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Tazewell VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Leesburg VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lorton VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lignum VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Falls Mills VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wytheville VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Boydton VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Danville VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blackstone VA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Dulles Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Dulles experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Dulles VA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.