What’s A Hair Transplant in Dayton OR – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Dayton, OR

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% OR Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Dayton Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Dayton Hair Restoration
Dayton, OR 97114 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Dayton OR 97114 Dayton OR 97114
Home > Oregon > What’s A Hair Transplant in Dayton OR – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Dayton, Oregon?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching films while the technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse areas, providing the patient an amazing illusion of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the physician to utilize follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method provides the patient a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically programmed to be rather susceptible to fall out as the specific grows older.

4. Question: Is a hair transplantation unpleasant and what about the anesthesia?

Answer: Dayton, OR cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their method offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and normally offers the patient a moderate sedative. Generally the client views films (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: Most patients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may pick to take a couple of extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and therefore the client can in a lot of cases comb his hair in such a manner to conceal the current hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Response: Patients are not to do laborious exercise, being cautious with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is generally protected. Moderate hair loss of the crown might take place in females, but just hardly ever does it go absolutely bald as it frequently does in men.

Some of the common causes of female loss of hair in Dayton, OR are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it might be intense list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs consistently and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist rather for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Females of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Replacement ServiceLaser Hair Therapy

  • What’s A Hair Transplant in Junction City OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Canby OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Yamhill OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Keno OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eagle Point OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Tangent OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Myrtle Point OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Molalla OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sheridan OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Diamond OR – Local Doctors
  • Local Results

    • PRP Hair Restoration in Dayton, OH | Miami Valley Plastic ...


      PRP hair restoration treatments now make it possible to help patients with thinning hair or hair loss. Dr. Frank V. Troha, Dr. Thaddeus P. O’Neill, and Nichole R. Gill PA-C help patients who suffer from hair loss in Dayton, Centerville, Beavercreek, Springfield, and other surrounding cities in Ohio.
    • Hair Restoration in Dayton Ohio | HRC Dayton


      With decades of experience in the hair replacement industry, but also a commitment to the most cutting-edge techniques, HRC Dayton is the local authority in hair restoration. We are proud to serve men and women alike, to diagnose their hair loss and help them find the solution that works best for them.
    • Hair Restoration Services | Genesis Hair Solutions


      Dayton Hair Replacement. Experiencing thinning hair or hair loss can make feeling good about yourself and your looks challenging. Millions of people suffer from hair loss resulting from age, genetic disposition or illness. Genesis Hair Solutions provides numerous non-surgical hair loss solutions to both men and women throughout the Dayton, Ohio area.
    • Surgical Hair Restoration For Women | Dayton, OH


      Surgical hair restoration for women can provide a lasting solution to hair loss—fullness, length, and a natural-looking hair line. To find out whether you’re a good candidate for a hair transplant, we invite you to visit us in our HRC Dayton studio space.
    • Hair Restoration Dayton | Hair Replacement Dayton ...


      For over 30 years, men and women have been trusting HRC in Dayton to find the solution to their hair loss concerns.By utilizing the latest technology, we provide a wide range of hair loss treatment and hair restoration solutions that really work.
    • Best 4 Hair Restoration in Dayton, WA with Reviews - YP.com


      Hair Restoration in Dayton on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Dayton, WA. Start your search by typing in the business name below.
    • Restoration Hair Studio & Spa - Home | Facebook


      Restoration Hair Studio & Spa, Dayton, Ohio. 510 likes. An up-and-coming salon located in beautiful Vandalia, Ohio. *Hours may vary by appointment*...

    Cash & Check Our Dayton Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Dayton experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Dayton OR. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.