What’s A Hair Transplant in Darien CT – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Darien, CT

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CT Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Darien Hair Restoration412 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Darien Hair Restoration
Darien, CT 06820 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Darien CT 06820 Darien CT 06820
Home > Connecticut > What’s A Hair Transplant in Darien CT – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair repair surgery in Darien, Connecticut?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing movies while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not offer the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sporadic areas, providing the patient a fantastic impression of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the doctor to use follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique gives the patient a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically set to be somewhat prone to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Darien, CT surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgery and generally offers the client a moderate sedative. Normally the client watches motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgery?

Answer: Most clients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might decide to take a few extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown may take place in women, but just seldom does it go completely bald as it regularly performs in guys.

A few of the common reasons for female hair loss in Darien, CT are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be severe list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s typical development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Response: Rogaine might help somewhat for some people (men or females). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in females. Females of childbearing age ought to not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Loss SupplementsMale Hair Restoration

  • What’s A Hair Transplant in Ridgefield CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Haven CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Fairfield CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Canaan CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Newtown CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Georgetown CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Stonington CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Burlington CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Watertown CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cheshire CT – Local Doctors
  • Local Results

    • Darien Chamber Of Commerce


      Please remember to reach out to Chamber members when making a choice for doing business. The Darien Chamber of Commerce Mission: The Darien Chamber of Commerce is committed to taking a leadership role in promoting the business community and quality of life in Darien.
    • Plastic Surgery Connecticut | Cosmetic Skin Procedures ...


      Dr. Ellen Mahony leads a successful aesthetic surgery practice in Westport, CT. A board-certified plastic surgeon that believes healthy aging is a function of mind, body – inside and out – and spirit, Dr. Mahony has dedicated her work and practice to helping her patients find their best selves through a variety of traditional and cutting-edge procedures.
    • Defining the Future of Dermatology | Connecticut ...


      Connecticut Dermatology Group prides itself on its people. Our mission is to handpick only the best in their fields, to support and encourage growth through exploring new and innovative means, of providing the most advanced skin care for our patients.
    • Vintage & Used Stools for Sale | Chairish


      Stools can range from quite basic and simple to very unique. When purchasing them, there are a number of different features to consider. ADJUSTABLE: Some stools feature adjustable seats, just like the chairs at hair salons.These stools can add a retro or modern design to any space, depending on the seat design and color of the metal.
    • Dentistry | ColumbiaDoctors


      ColumbiaDoctors. 630 West 168th Street New York, NY 10032. General Information / Find a Doctor: (877) 426-5637
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • Lawrence R. Lustig, MD | ColumbiaDoctors


      One of the nation's leading experts in hearing loss, Lawrence Lustig, MD, was appointed chair of the Department of Otolaryngology—Head and Neck Surgery at the Columbia University College of Physicians and Surgeons and otolaryngologist-in-chief at NewYork-Presbyterian Hospital/Columbia University Medical Center, effective July 1, 2014.
    • Corvair Center


      Al Grenon Jr. [email protected] Somers, CT 1966 Corsa Turbo conv. I started into corvairs in 1972 with at 65 corsa conv. And owned a 65 corsa turbo coupe and a 65 Monza 4 dr.
    • Reverse Phone Lookup | Phone Number Search | Spokeo


      Spokeo searches thousands of sources across 12 billion public records to look up the most recent owner of that number, whether it’s a landline or cell phone number, the location, and even the carrier if available.
    • Irish Business


      Irish Business - If you are Irish and have a business anywhere in the world, this directory is a place for you to add a business, search for other businesses and network with Irish business people worldwide.

    Cash & Check Our Darien Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Darien experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Darien CT. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.