What’s A Hair Transplant in Damariscotta ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Damariscotta, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Damariscotta Hair Restoration435 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Damariscotta Hair Restoration
Damariscotta, ME 04543 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Damariscotta ME 04543 Damariscotta ME 04543
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Damariscotta ME – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Damariscotta, Maine?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting seeing films while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t give the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, offering the patient an incredible impression of more hair!

2. Question: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the physician to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the patient a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically set to be somewhat vulnerable to fall out as the individual gets older.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Damariscotta, ME surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method offer a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgical treatment and normally offers the patient a moderate sedative. Generally the client views films (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his job after surgery?

Answer: A lot of clients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may choose to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgery?

Answer: Patients are not to do laborious exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is generally preserved. Moderate loss of hair of the crown might take place in ladies, but just rarely does it go absolutely bald as it often does in males.

Some of the common reasons for female loss of hair in Damariscotta, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This may be persistent, however on the other hand it might be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs repeatedly and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Response: Rogaine might assist somewhat for some individuals (males or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist rather for some men. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Women of childbearing age ought to not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Loss ControlHair Replacement Procedure

Cash & Check Our Damariscotta Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Damariscotta experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Damariscotta ME. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.