What’s A Hair Transplant in Dallas NC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Dallas, NC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Dallas Hair Restoration435 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Dallas Hair Restoration
Dallas, NC 28034 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Dallas NC 28034 Dallas NC 28034
Home > North Carolina > What’s A Hair Transplant in Dallas NC – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgery in Dallas, North Carolina?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying films while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sporadic areas, providing the patient an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to utilize follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method gives the client a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically configured to be rather prone to fall out as the private gets older.

4. Question: Is a hair transplant agonizing and exactly what about the anesthesia?

Answer: Dallas, NC cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their method provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgery and typically gives the client a moderate sedative. Usually the patient watches films (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgical treatment?

Response: The majority of clients will be able to return to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might select to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate hair loss of the crown might happen in females, however just seldom does it go completely bald as it often performs in guys.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Dallas, NC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be acute list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that neutralizes the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs consistently and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (men or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia may assist rather for some guys. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in females. Females of childbearing age ought to not take it because there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Men’s
Hair Transplant Surgery Cost
Biotin Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Banner Elk NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Old Fort NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hendersonville NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in West Jefferson NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Columbia NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Carthage NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Atlantic Beach NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Poplar Branch NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sanford NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Carolina Beach NC – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Dallas Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Dallas experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Dallas NC. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.