What’s A Hair Transplant in Crescent OK – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Crescent, OK

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% OK Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Crescent Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Crescent Hair Restoration
Crescent, OK 73028 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Crescent OK 73028 Crescent OK 73028
Home > Oklahoma > What’s A Hair Transplant in Crescent OK – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair repair surgery in Crescent, Oklahoma?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting seeing motion pictures while the professionals cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t give the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse locations, giving the client a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to utilize follicular unit implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach offers the client a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically programmed to be rather susceptible to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Crescent, OK surgeons and other transplant physicians that are up to date in their strategy offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and generally gives the patient a mild sedative. Normally the patient enjoys films (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Response: A lot of clients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might select to take a couple of extra days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting workout, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is generally protected. Moderate loss of hair of the crown may happen in women, but just rarely does it go totally bald as it regularly does in men.

A few of the typical causes of female hair loss in Crescent, OK are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This might be persistent, however on the other hand it could be intense list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine may help rather for some individuals (men or women). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may help somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Women of childbearing age must not take it since there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Hair Growth ClinicDht Blocker

  • What’s A Hair Transplant in Heavener OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vian OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Newcastle OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pawnee OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Stillwater OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Alva OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clinton OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Broken Arrow OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Calumet OK – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jenks OK – Local Doctors
  • Local Results

    • Best 30 Hair Salon in Crescent, OK with Reviews - YP.com


      Hair Salon in Crescent on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Stylists in Crescent, OK. Start your search by typing in the business name below.
    • Best 14 Wig Stores in Crescent, OK with Reviews - YP.com


      Wig Stores in Crescent on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Wigs & Hair Pieces in Crescent, OK. Start your search by typing in the business name below.
    • Salon in Crescent, OK - wellness.com


      Find a Salon in Crescent, OK. Salon reviews, phone number, address and map. Find the best Salon in Crescent, OK ... Find a salon in Crescent, OK. The directory includes nail salons, hair salons, tanning salons, beauty salons and more. ... Weight Loss Wellness Store Facilities Animal Hospitals Hospitals Pharmacies Veterinarians. Fitness & Beauty ...
    • Hair Gallery - Salon in Crescent, OK 73028 - wellness.com


      Services Hair Gallery is a salon in Crescent, OK 73028. Salons like Hair Gallery offer services that often include haircuts, nails services, waxing, manicures and pedicures. Contact Hair Gallery and discus your beauty needs or stop by at 111 North Grand Street, Crescent, OK 73028.
    • Oklahoma City Hair Transplant Surgeon Dr. Kent Webb


      Welcome. Advanced Hair Restoration of Oklahoma is a professional and affordable hair transplant clinic specializing in procedures for both men and women suffering from male pattern baldness or other hair thinning and loss issues. Our clinic welcomes clients from across the country and we offer airport and hotel arrangements as well as cost allowances...
    • Salons Crescent,OK - dexknows.com


      Local Salons in Crescent,OK with maps, local business reviews, directions and more.
    • Hair Salons Crescent, OK - state-oklahoma.opendi.us


      Hair Salons Crescent, OK in Opendi Crescent, OK: A total of 38 listings and reviews for the following category: Hair Salons Crescent, OK. All listings include a map and route planner - Free listings for companies
    • MeMe's Hair Shack - Crescent, Oklahoma - Beauty Salon ...


      MeMe's Hair Shack, Crescent, Oklahoma. 14 likes. Beauty Salon
    • Kevin McMullen, MD: General & Vascular Surgeon Oklahoma ...


      Patients who have thinning hair, receding hairlines, or bald patches can opt for hair restoration with the revolutionary NeoGraft® automated hair transplant system. Dr. McMullen can even treat and resolve spider and varicose veins, so patients won’t have to struggle with unsightly damaged veins another day.
    • Hair Transplants in Oklahoma City | Dr. Tim Love


      Hair Transplants and Restoration in OKC Dr. Love wants to help you get your full head of hair back It’s time to take action and restore your thinning hair to a natural-looking full head of hair. Experienced, board-certified plastic surgeon Dr. Tim Love specializes in high-quality hair transplants in Oklahoma City, all at remarkably low prices.

    Cash & Check Our Crescent Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Crescent experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Crescent OK. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.