What’s A Hair Transplant in Colorado Springs CO – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Colorado Springs, CO

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CO Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Colorado Springs Hair Restoration47 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Colorado Springs Hair Restoration
Colorado Springs, CO 80901 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Colorado Springs CO 80901 Colorado Springs CO 80901
Home > Colorado > What’s A Hair Transplant in Colorado Springs CO – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Colorado Springs, Colorado?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing films while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t offer the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, giving the patient an incredible impression of more hair!

2. Question: Does the doctor usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique offers the client a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically programmed to be somewhat vulnerable to fall out as the specific ages.

4. Question: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Answer: Colorado Springs, CO cosmetic surgeons and other transplant doctors that depend on date in their strategy provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgical treatment and generally provides the patient a mild sedative. Normally the client watches films (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: The majority of clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client may opt to take a couple of extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in many cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do strenuous exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is generally protected. Moderate loss of hair of the crown may take place in ladies, but only hardly ever does it go absolutely bald as it regularly carries out in guys.

Some of the typical causes of female hair loss in Colorado Springs, CO are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it might be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Response: Rogaine might assist somewhat for some people (males or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in females. Ladies of childbearing age ought to not take it because there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Hair Loss ControlMen’s Hair Transplant Surgery Cost

  • What’s A Hair Transplant in Edwards CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gilcrest CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Las Animas CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Castle Rock CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Burlington CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Byers CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Arapahoe CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Salida CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Grover CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Calhan CO – Local Doctors
  • Local Results

    • Genesis MedSpa in Colorado Springs


      Genesis MedSpa in Colorado Springs. Whether you are looking to improve acneic skin, get rid of unwanted hair or turn back the time of aging skin, Genesis MedSpa is here to help.
    • Colorado Springs Dermatology Clinic, P.C. - Best Skin Care


      About Our Dermatology Clinic. Colorado Springs Dermatology Clinic is a comprehensive, state-of-the-art facility offering medical and surgical care to patients with conditions of the skin, hair, and nails. Our mission is to provide superior professional skin care in a compassionate and patient-friendly environment.
    • Spurs and Lace Inn Bed & Breakfast - Colorado Springs ...


      Innkeeper Arlene was born in Colorado Springs and spent her adolescent years in Old Colorado City, then known as the “Westside.”She attended college, obtaining degrees in Architectural Design and Architectural Engineering, then had a 47-year career as an Architect, Design Engineer and Engineering Manager.
    • Oil Change in Colorado Springs, CO - Groupon: Deals and ...


      Oil Change deals in Colorado Springs, CO: 50 to 90% off deals in Colorado Springs. Conventional, Semi- or Full-Synthetic Oil Change at Auto Tech Plaza (Up to 52% Off). Oil Changes , Wheel Alignment, or A/C Recharge at Meineke Car Care Center (Up to 55% Off). Jiffy Lube Signature Service Oil Change > at Griffin Fast Lube (Jiffy Lube) (Up to 48% Off).
    • Laser Therapy & Light Therapy: Rocky Mountain Laser Center


      The Rocky Mountain Laser Center located in the Colorado Springs Dermatology Clinic is a comprehensive, state-of-the-art facility offering the latest in cosmetic laser therapy and light therapy. Our mission is to provide superior professional skin care in compassionate and patient friendly environment. Our physicians are board-certified and specialize in the latest medical and cosmetic procedures.
    • Colorado Businesses for Sale - Buy a Business in CO ...


      Wide selection of Colorado Businesses for Sale. Search for a business in CO today on BusinessBroker.net. New Colorado business for sale listings daily!
    • Salida Chamber of Commerce - Colorado visitor and business ...


      From picnic foods to fine dining, Salida’s restaurants, coffee shops, wineries, microbrews and distilleries are sure to please any palate and cater to any schedule.
    • # Skin Hair Clinic - Hydrolyzed Fish Collagen Powder ...


      Skin Hair Clinic Boots No 7 Skin Care Products Coupons Natural Skincare Ratings Skin Hair Clinic Essential Oils For Anti Aging Best Skin Care Products For Spots Best Skin Care Products For Spots Your action is to, consistently, limit your being exposed to direct sunshine. I'm not keen on cosmetic sunscreen since would be the loaded with synthetic products.
    • Aurora CO Orthopedic Surgeon Doctors - Neck Pain Relief ...


      Aurora Colorado Orthopedic Surgeon Doctors physician directory - Read about neck pain treatment, symptoms, diagnosis, and home remedies, and get tips on pain relief. Cervical pain causes include whiplash, pinched nerve, herniated disc, and degenerative disc disease.
    • # Restoration Batteries - Battery Powered Cars For Big ...


      ★ Restoration Batteries - Battery Powered Cars For Big Kids Car Battery Jump Start Black And Decker Portable 12 Volt Car Battery Charger

    Cash & Check Our Colorado Springs Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Colorado Springs experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Colorado Springs CO. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.