What’s A Hair Transplant in Chula Vista CA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Chula Vista, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Chula Vista Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Chula Vista Hair Restoration
Chula Vista, CA 91909 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Chula Vista CA 91909 Chula Vista CA 91909
Home > California > What’s A Hair Transplant in Chula Vista CA – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair remediation surgical treatment in Chula Vista, California?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing films while the professionals cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon doesn’t give the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse areas, offering the patient a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the doctor to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique offers the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically programmed to be rather vulnerable to fall out as the specific ages.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Chula Vista, CA surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and generally offers the patient a moderate sedative. Typically the client sees motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might decide to take a couple of additional days off work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do strenuous exercise, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally protected. Moderate hair loss of the crown might occur in women, however only seldom does it go completely bald as it frequently carries out in guys.

A few of the common reasons for female hair loss in Chula Vista, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be persistent, but on the other hand it could be intense list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some people (men or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might assist rather for some guys. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Ladies of childbearing age need to not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Loss Medical TreatmentHair Loss
Medical Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Westminster CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chualar CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Livermore CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harbor City CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elverta CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Saratoga CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lincoln CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Firebaugh CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Milpitas CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Suisun City CA – Local Doctors
  • Local Results

    • Chula Vista CA Orthopedic Surgeon Doctors - Dupuytren's ...


      Chula Vista California Orthopedic Surgeon Doctors physician directory - Read about Dupuytren's contracture treatment options: Xiaflex injection, needle aponeurotomy, ultrasound, and cortisone injection. Learn causes, risk factors, and symptoms.
    • Cosmetic Dermatology Chula Vista CA


      Dr. Jennifer Rullan. Dr. Jennifer Rullan, daughter of Dr. Peter Rullan, is a Board Certified Dermatologist. She was born in Anaheim, California and raised in San Diego where she attended Bonita Vista High School.
    • California Coastal Commission


      Services & Programs Property Owners Coastal Development Permits Pending Appealable Items
    • San Diego CA Orthopedic Surgeon Doctors - Neck Pain Relief ...


      San Diego California Orthopedic Surgeon Doctors physician directory - Read about neck pain treatment, symptoms, diagnosis, and home remedies, and get tips on pain relief. Cervical pain causes include whiplash, pinched nerve, herniated disc, and degenerative disc disease.
    • san diego admin/office - craigslist


      search titles only has image posted today bundle duplicates include nearby areas bakersfield, CA (bak); hanford-corcoran (hnf); imperial county (imp); inland empire, CA (inl); las vegas (lvg); los angeles (lax); mohave county (mhv); orange county, CA (orc); palm springs, CA (psp); phoenix, AZ (phx); prescott, AZ (prc); san luis obispo (slo)
    • BeRaediant - Up To 53% Off - San Diego, CA | Groupon


      With Dr. Bonnie Rae, the doctor's focus is on the root cause of the individual's concern, and multiple robust treatment modalities may be considered for the patient.
    • Pasadena's Suicide Bridge - Weird California


      The first suicide was on November 16, 1919, and nearly fifty of the suicides occurred during the Great Depression from 1933 to 1937. Another report predicts that ninety-five people committed suicide from the bridge between the years of 1919 and 1937.
    • Non Surgical Facelift San Diego - From $32 - San Diego, CA ...


      The Deal. $32 for one micro current non surgical face lift facial ($147 value) Microcurrent Therapy: Getting an Electric Glow Staff use precisely controlled electricity to amplify the facial’s results.
    • Student Loan Default Rates by School by State | SLR


      Introduction. Nowadays, the majority of students aren't just leaving their graduation ceremonies with diplomas - they are also leaving with a bundle of student loan debt.
    • Prospects | Baseball Northwest


      menu prospects; events; the bar; recruiting; news; register

    Cash & Check Our Chula Vista Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Chula Vista experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Chula Vista CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.