What’s A Hair Transplant in Chesaning MI – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Chesaning, MI

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MI Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Chesaning Hair Restoration44 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Chesaning Hair Restoration
Chesaning, MI 48616 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Chesaning MI 48616 Chesaning MI 48616
Home > Michigan > What’s A Hair Transplant in Chesaning MI – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair repair surgery in Chesaning, Michigan?

Response: Hair hair transplant is the very same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching movies while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse areas, providing the client an incredible illusion of more hair!

2. Question: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the doctor to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be rather prone to fall out as the specific ages.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Chesaning, MI cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their strategy offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and typically gives the client a mild sedative. Normally the patient views movies (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgical treatment?

Answer: Most patients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might decide to take a few extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in lots of cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Response: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown may happen in women, but just seldom does it go totally bald as it regularly does in males.

Some of the common reasons for female loss of hair in Chesaning, MI are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be acute following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair leading to permanent hair loss.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (men or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help rather for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in women. Women of childbearing age must not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Men Hair
Transplant
Hair Replacement
Near Me

Cash & Check Our Chesaning Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Chesaning experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Chesaning MI. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.