What’s A Hair Transplant in Channahon IL – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Channahon, IL

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% IL Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Channahon Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Channahon Hair Restoration
Channahon, IL 60410 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Channahon IL 60410 Channahon IL 60410
Home > Illinois > What’s A Hair Transplant in Channahon IL – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Channahon, Illinois?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon doesn’t provide the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse areas, providing the patient a fantastic illusion of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the doctor to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method offers the patient a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically configured to be rather susceptible to fall out as the private grows older.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Channahon, IL surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their strategy supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and usually provides the client a mild sedative. Usually the client views movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Response: Many patients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might opt to take a few additional days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can in most cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do exhausting workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Response: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown might happen in ladies, but only hardly ever does it go totally bald as it regularly carries out in guys.

Some of the common causes of female hair loss in Channahon, IL are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it might be intense following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may help rather for some individuals (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in ladies. Women of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Stress And Hair LossDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Colfax IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jacksonville IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenville IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Irvington IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Charleston IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Oregon IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Chicago IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cuba IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sciota IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Petersburg IL – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Channahon Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Channahon experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Channahon IL. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.