What’s A Hair Transplant in Carrboro NC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Carrboro, NC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Carrboro Hair Restoration435 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Carrboro Hair Restoration
Carrboro, NC 27510 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Carrboro NC 27510 Carrboro NC 27510
Home > North Carolina > What’s A Hair Transplant in Carrboro NC – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair restoration surgical treatment in Carrboro, North Carolina?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not give the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sparse areas, providing the patient an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the physician to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach gives the client a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically programmed to be somewhat prone to fall out as the private ages.

4. Concern: Is a hair transplant uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Carrboro, NC cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their method offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and typically gives the patient a moderate sedative. Generally the patient enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the patient may decide to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Response: Patients are not to do difficult workout, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate loss of hair of the crown may happen in women, however only seldom does it go absolutely bald as it often does in men.

A few of the common reasons for female hair loss in Carrboro, NC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist rather for some people (men or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might help somewhat for some guys. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Females of childbearing age need to not take it because there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Rapid Hair LossRapid
Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Sneads Ferry NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bailey NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Walnut Cove NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harbinger NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Granite Falls NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mount Holly NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Whittier NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Point Harbor NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Siler City NC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cherokee NC – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Carrboro Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Carrboro experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Carrboro NC. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.