What’s A Hair Transplant in Camden ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Camden, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Camden Hair Restoration47 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Camden Hair Restoration
Camden, ME 04843 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Camden ME 04843 Camden ME 04843
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Camden ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Camden, Maine?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing films while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon doesn’t offer the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse locations, giving the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the doctor to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique provides the client a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically set to be somewhat vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Camden, ME surgeons and other transplant physicians that depend on date in their technique offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and normally gives the client a mild sedative. Generally the client enjoys movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the client may decide to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do exhausting exercise, being cautious with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate loss of hair of the crown may happen in ladies, but only rarely does it go absolutely bald as it frequently carries out in men.

Some of the typical reasons for female hair loss in Camden, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be persistent, but on the other hand it might be acute list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes consistently and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s normal development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (guys or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia may help somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Ladies of childbearing age need to not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Shedding TreatmentHair
Loss Supplements

Cash & Check Our Camden Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Camden experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Camden ME. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.