What’s A Hair Transplant in Bridgewater NJ – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Bridgewater, NJ

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NJ Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Bridgewater Hair Restoration434 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Bridgewater Hair Restoration
Bridgewater, NJ 08807 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Bridgewater NJ 08807 Bridgewater NJ 08807
Home > New Jersey > What’s A Hair Transplant in Bridgewater NJ – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplantation or hair repair surgery in Bridgewater, New Jersey?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t offer the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse areas, providing the client a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the physician to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach offers the patient a natural look and the transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically programmed to be rather vulnerable to fall out as the specific ages.

4. Concern: Is a hair transplant agonizing and what about the anesthesia?

Answer: Bridgewater, NJ surgeons and other transplant doctors that depend on date in their technique provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and typically provides the client a mild sedative. Typically the client watches movies (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his job after surgical treatment?

Answer: Many patients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient may select to take a couple of additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do difficult exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Response: The normal pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate loss of hair of the crown might occur in females, but just rarely does it go absolutely bald as it frequently performs in guys.

A few of the common causes of female loss of hair in Bridgewater, NJ are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This might be persistent, however on the other hand it could be intense following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (men or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Females of childbearing age need to not take it due to the fact that there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Loss Of
Hair In Women
Frontal Baldness

  • What’s A Hair Transplant in Pemberton NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in East Orange NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Nutley NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mahwah NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in South Plainfield NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Haddon Heights NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ocean Grove NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Woodbridge NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Readington NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ramsey NJ – Local Doctors
  • Local Results

    • Huggins Flooring Inc.


      Hardwood Floors New Jersey & New York City. Request a Consultation or call Huggins Wood Floor Specialist today at 908-232-6600. If you are looking to make an investment in your home that will pay off both financially and aesthetically, installing hardwood floors is the perfect choice. Not only are hardwood floors durable and likely to last a very long time, they can actually improve the look ...
    • Directory - Chamber of Commerce Southern New Jersey


      show all 27: Accountants-CPA Triantos & Delp, CPA's, LLC Vineland, NJ www.triantosanddelp.com Consultants MCFA Haddonfield, NJ www.mcfaglobal.com Energy and Infrastructure Consulting and Development firm focused on blending technical solutions that make financial sense. Strong core of Project Managers, Planners, Construction Managers, LA and Engineers.
    • Join Visions Federal Credit Union. Become a member.


      You are leaving the Visions Federal Credit Union web site. The privacy and security policies of the external link may differ from Visions Federal Credit Union.
    • Orthopedic Specialists of New Jersey


      Orthopedic Specialists of New Jersey. Comprehensive list of surgeons and services in New Jersey. orthopedists orthopedist
    • Plainfield, New Jersey - Wikipedia


      Nickname(s): The Queen City Map of Plainfield in Union County. Inset: Location of Union County highlighted in the State of New Jersey. Census Bureau map of Plainfield, New Jersey
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA official website. Includes information on the industrial and commercial nationwide services that the painting contractor offers.
    • Directory | Metuchen Area Chamber of Commerce


      If you are looking for a specific type of business or organization, use the drop-down box here to select the category. There is also a category for those members that accept Chamber Gift Certificates.
    • List of MI/MCI Free Products | Colin's Beauty Pages


      Update 14/5/16 This post is from 2013 and was probably already getting out of date by that time. Since then I have started some MI Free Product Lists that I am trying to keep up to date, but I’ll leave this up as it is still a very long list and may be of interest to US readers.. I have been sent a list of products by Marti, who is an American reader, that she got from her dermatologist.
    • PCHS Alumni E-Mail Directory


      1996. Maria C. Alvarez Email: [email protected] Spouse: Not married Residence: New Brunswick, NJ Children: 1 son (2 1/2 years old) College: Jersey City State College, Jersey City , NJ
    • Student Loan Default Rates by School by State | SLR


      Introduction. Nowadays, the majority of students aren't just leaving their graduation ceremonies with diplomas - they are also leaving with a bundle of student loan debt.

    Cash & Check Our Bridgewater Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Bridgewater experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Bridgewater NJ. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.