What’s A Hair Transplant in Boothbay Harbor ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Boothbay Harbor, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Boothbay Harbor Hair Restoration428 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Boothbay Harbor Hair Restoration
Boothbay Harbor, ME 04538 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Boothbay Harbor ME 04538 Boothbay Harbor ME 04538
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Boothbay Harbor ME – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair repair surgery in Boothbay Harbor, Maine?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting enjoying movies while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not give the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sporadic locations, providing the patient an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to use follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically configured to be rather vulnerable to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Boothbay Harbor, ME surgeons and other transplant physicians that are up to date in their method supply a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and typically gives the client a mild sedative. Generally the client enjoys films (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgery?

Answer: Most clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient may decide to take a few additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can in lots of cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Response: Patients are not to do difficult exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate hair loss of the crown might occur in females, however only rarely does it go totally bald as it regularly performs in guys.

Some of the common reasons for female loss of hair in Boothbay Harbor, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be acute list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist rather for some people (men or females). Just a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist rather for some men. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Ladies of childbearing age should not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Loss ControlHair Replacement Service

  • What’s A Hair Transplant in Steuben ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Princeton ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vinalhaven ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kennebunk ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eastport ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chebeague Island ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Detroit ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Medway ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hope ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Camden ME – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Boothbay Harbor Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Boothbay Harbor experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Boothbay Harbor ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.