What’s A Hair Transplant in Bolinas CA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Bolinas, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Bolinas Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Bolinas Hair Restoration
Bolinas, CA 94924 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Bolinas CA 94924 Bolinas CA 94924
Home > California > What’s A Hair Transplant in Bolinas CA – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Bolinas, California?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting seeing films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t give the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse areas, providing the patient a remarkable illusion of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the doctor to utilize follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural look and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically set to be rather susceptible to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Response: Bolinas, CA cosmetic surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and normally provides the patient a moderate sedative. Usually the client watches films (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might decide to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgery?

Answer: Clients are not to do strenuous workout, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is normally preserved. Moderate hair loss of the crown might occur in ladies, but only hardly ever does it go completely bald as it often carries out in guys.

A few of the common causes of female hair loss in Bolinas, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be severe following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine may help rather for some individuals (guys or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in females. Females of childbearing age should not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Dht BlockerLaser Hair Comb

  • What’s A Hair Transplant in Scotts Valley CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Yountville CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in French Gulch CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lemon Cove CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dutch Flat CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Weed CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bishop CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kentfield CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Albany CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in San Luis Rey CA – Local Doctors
  • Local Results

    • Our Best Bolinas, CA Hair Restoration Specialists | Angie ...


      Find Hair Restoration Specialists in Bolinas, CA. Read Ratings and Reviews on Bolinas, CA Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Dr. Thomas E. Zewert, M.D., Ph.D. Hair Restoration ...


      Welcome to Zewert Hair Restoration, featuring Advanced F.U.E. or Follicular Unit Extraction, a state-of-the-art permanent hair transplant facility located on California's Central Coast. 35 million men and 21 million women in the U.S. are suffering from noticeable hair loss (alopecia) according to the International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) There are many possible causes of hair loss, however most hair loss is normal, and part of each person's genetic program.
    • Orange County Hair Loss Treatment | Restoration Surgeon


      Modena Hair Institute is a world-class hair loss treatment facility in Orange County CA, offering both FUE and Strip hair restoration surgery. Call now!
    • Orange County Hair Restoration | Hair Loss Doctors & Hair ...


      Our state-of-the-art cosmetic hair restoration surgical facility is Southern California's most comprehensive hair restoration center treating hair loss and scalp disorders in men and women in the Orange County, San Diego, Los Angeles, and Inland counties.
    • Best 30 Health Clinic in Bolinas, CA with Reviews - YP.com


      Health Clinic in Bolinas on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Health & Welfare Clinics in Bolinas, CA.
    • HRC - Hair Restoration of California - Woodland Hills ...


      5 reviews of HRC - Hair Restoration of California "The staff at HRC are great! Making an appointment is a breeze. Blanka my wonderful stylist has made this process easy. She is upbeat and every visit feels like i am visiting an old friend. The…
    • Find And Book A Medical Spa In Bolinas, CA | Vagaro


      Spa, Day Spa, Medical Spa, Hair Replacement and extension salon, Hair Removal, Eyelash Extensions, Skin Care, Permanent Makeup, Waxing, Sugaring, Tattoos, Medical Clinic KG Studios specializes in Sugaring for hair removal and Scalp Micro Pigmentation.

    Cash & Check Our Bolinas Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Bolinas experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Bolinas CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.