What’s A Hair Transplant in Bigelow AR – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Bigelow, AR

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% AR Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Bigelow Hair Restoration427 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Bigelow Hair Restoration
Bigelow, AR 72016 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Bigelow AR 72016 Bigelow AR 72016
Home > Arkansas > What’s A Hair Transplant in Bigelow AR – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Bigelow, Arkansas?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing movies while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sporadic locations, offering the patient an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the medical professional to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method gives the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically set to be somewhat prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Bigelow, AR cosmetic surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and generally offers the client a mild sedative. Generally the patient views movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: The majority of clients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the client may pick to take a few additional days off work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in most cases comb his hair in such a manner to conceal the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do strenuous exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Response: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally preserved. Moderate loss of hair of the crown may happen in ladies, however only hardly ever does it go absolutely bald as it regularly performs in males.

Some of the common causes of female hair loss in Bigelow, AR are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it might be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may help somewhat for some individuals (men or ladies). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Females of childbearing age ought to not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Restoration PricesHair Replacement
Near Me

  • What’s A Hair Transplant in Prairie Grove AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hazen AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Helena AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in White Hall AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Danville AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hackett AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cherokee Village AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Alexander AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Washington AR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rosston AR – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Integration Systems Bigelow Arkansas 72016


      VIDEO: Hair Integration Systems Bigelow Arkansas 72016 Advanced hair loss experts cost for men in Bigelow Arkansas 72016. Just call us to understand your options.
    • Hair Restoration Little Rock, AR - by Dr. Suzanne Yee


      Utilizing Platelet-Rich Plasma, Dr. Yee can now offer hair restoration to her Little Rock, AR patients to maintain existing hair. Utilizing Platelet-Rich Plasma, Dr. Yee can now offer hair restoration to her Little Rock, AR patients to maintain existing hair.
    • Best 30 Hair Restoration in AR with Reviews - YP.com


      Hair Restoration in on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in AR. Start your search by typing in the business name below.
    • North Little Rock, Arkansas Hair Loss - Hair Restoration ...


      North Little Rock, Arkansas hair loss treatment center offers hair replacement and restoration, hair transplant surgery, treatment for thinning hair, alopecia, and all forms of male and female hair loss in men and women.
    • NeoGraft® Hair Restoration - Little Rock, AR | Dr. Suzanne Yee


      Hair restoration with the NeoGraft procedure is unnoticeable, making it your secret to tell. Superior Results – More natural looking hair, short or long for both men and women. Advanced Technology – Automated technology, least invasive procedure for hair transplantation.
    • Hair Transplant in Arkansas AR Hair Micrograft, plastic ...


      Compare the price for Hair Transplant in Arkansas to only $2,600 for the same Hair Transplant in Costa Rica. The medical facilities are superb and the doctors are among the finest in the world. Find a board certified plastic surgeon in Costa Rica for Hair Transplant.
    • Hair Surgery: Hair Transplant Arkansas


      Great Hair Transplants Serving Arkansas. No matter if you live in Benton, Fayetteville, Junction City, Bentonville, Texarkana, Jonesboro or any other location in Arkansas, Great Hair Transplants is pleased to provide the finest hair transplant, hair restoration and hair loss prevention services for you.
    • Arkansas Hair transplant clinic - Remove the Bald Hair ...


      Arkansas Hair Transplant Clinic Arkansas Hair Transplant Hair loss is a problem that both men and women face today In the United States alone, 35 million men and 21 million women in the USA are suffering from varying degrees of baldness.
    • Hair Transplant & Hair Restoration : Bosley


      Bosley is the world’s most experienced hair restoration expert, providing proven permanent hair transplant techniques and non-surgical hair loss solutions. With over 40 years of experience, Bosley is the acknowledged leader in the hair restoration industry.
    • Bosley - Hair Restoration - 72 Photos & 43 Reviews ...


      FUE PROCEDURE REVIEW: I had my FUE procedure in December 2016. I had been contemplating a hair transplant for years yet I visited one other clinic before deciding on a Bosley Hair Restoration. CONSULTATION: It's free and you are advised to have your hair grown out for at least two weeks so a proper consultation can be performed.

    Cash & Check Our Bigelow Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Bigelow experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Bigelow AR. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.