What’s A Hair Transplant in Benzonia MI – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Benzonia, MI

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MI Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Benzonia Hair Restoration432 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Benzonia Hair Restoration
Benzonia, MI 49616 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Benzonia MI 49616 Benzonia MI 49616
Home > Michigan > What’s A Hair Transplant in Benzonia MI – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Benzonia, Michigan?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting viewing films while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t provide the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse areas, providing the client a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the physician to utilize follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique provides the patient a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically set to be somewhat prone to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Benzonia, MI cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their method provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and usually provides the patient a mild sedative. Generally the patient sees movies (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgery?

Answer: The majority of patients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might pick to take a couple of extra days off work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, being careful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate hair loss of the crown may occur in ladies, but only hardly ever does it go absolutely bald as it frequently performs in men.

A few of the common reasons for female loss of hair in Benzonia, MI are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it could be intense following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may help rather for some people (men or females). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Ladies of childbearing age must not take it due to the fact that there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Men’s
Hair Transplant Surgery Cost
Hair Loss
Medical Treatment

Cash & Check Our Benzonia Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Benzonia experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Benzonia MI. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.