What’s A Hair Transplant in Belfast ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Belfast, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Belfast Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Belfast Hair Restoration
Belfast, ME 04915 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Belfast ME 04915 Belfast ME 04915
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Belfast ME – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair remediation surgery in Belfast, Maine?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting seeing films while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not provide the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic areas, offering the client an amazing illusion of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to utilize follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique offers the client a natural look and the transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically configured to be rather vulnerable to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Belfast, ME surgeons and other transplant physicians that depend on date in their technique offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and usually provides the client a moderate sedative. Usually the client enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgery?

Answer: Many patients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the client may select to take a few additional days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in numerous cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate hair loss of the crown may take place in women, however just seldom does it go completely bald as it frequently carries out in guys.

Some of the common reasons for female hair loss in Belfast, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it might be acute following stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that combats the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs consistently and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Response: Rogaine might help somewhat for some people (men or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might help somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Females of childbearing age must not take it because there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Dandruff And Hair LossWhat’s A Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Jay ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Limington ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in South Berwick ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sandy Point ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Georgetown ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Easton ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Windham ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Frenchville ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Bridgton ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in East Machias ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Transplant – Novus


      Hair Transplant – FUE Procedure. With no stitches and no aftercare, this hair transplant guarantees that clients can get back to work the following day.
    • The hair transplant that changed Billy Bob Thornton ...


      Hair is a big deal for men. The bond between a man and his hair is a really intimate one that develops throughout life and becomes most obvious when the man is actually starting to lose his hair.
    • The Orange Order


      So for instance this is the collection of sashes belonging to one man who has gone right through the Orange system from the Orange Order (left) through the Royal Arch Purple (centre) to the very top of the Royal Black Institution (right)
    • Mormon Converts ⋆ Stories From Methodists


      Stories From Methodists. The year 1820 forever changed human perception on the nature of the Godhead, and became the starting point of the restoration of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints.
    • Channel 4 FILMON TV FREE LIVE TV MOVIES AND SOCIAL TELEVISION


      The Supervet at Christmas. It's Christmas time at Fitzpatrick Referrals. Tatiana, a one-year-old crossbreed puppy, is brought in to see if The Supervet, Professor Noel Fitzpatrick, can do anything to correct her severely deformed front legs.
    • Ford College Registration


      Required fields are designated with an asterisk* ...
    • Warrington People


      The Mayor of Warrington, as the first person of the borough, chairs the meetings of Warrington Borough Council. Elected for one year, he/she is also a diplomat of the town who is responsible for officially welcoming people and inviting people to the town.
    • What is the scariest thing that has ever happened to you?


      A few years ago, I was at my dad's who lives way out in the middle of nowhere. Somehow his porch door did not close all the way and in the middle of the night and some creepy Cujo dog came into the house.
    • Rihanna - Wikipedia


      Robyn Rihanna Fenty (/ r i ˈ æ n ə /; born 20 February 1988) is a Barbadian singer, businesswoman, diplomat, actress, dancer, and songwriter. Born in Saint Michael, Barbados, and raised in Bridgetown, she was discovered by American record producer Evan Rogers in her home country of Barbados in 2003. Throughout 2004, she recorded demo tapes under the direction of Rogers and signed a ...
    • Twitter. It's what's happening.


      From breaking news and entertainment to sports and politics, get the full story with all the live commentary.

    Cash & Check Our Belfast Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Belfast experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Belfast ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.