What’s A Hair Transplant in Bay Saint Louis MS – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Bay Saint Louis, MS

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MS Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Bay Saint Louis Hair Restoration417 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Bay Saint Louis Hair Restoration
Bay Saint Louis, MS 39520 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Bay Saint Louis MS 39520 Bay Saint Louis MS 39520
Home > Mississippi > What’s A Hair Transplant in Bay Saint Louis MS – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair repair surgery in Bay Saint Louis, Mississippi?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair restoration surgical treatment. It is a minor, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting enjoying motion pictures while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, providing the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the physician to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach provides the patient a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically configured to be rather vulnerable to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplant uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Bay Saint Louis, MS cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their method provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and generally offers the client a mild sedative. Normally the client enjoys motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgical treatment?

Answer: A lot of clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might decide to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult workout, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Females the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally preserved. Moderate hair loss of the crown may take place in women, however just hardly ever does it go absolutely bald as it regularly carries out in men.

Some of the common reasons for female loss of hair in Bay Saint Louis, MS are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it might be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Response: Rogaine may assist rather for some people (males or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may help rather for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Ladies of childbearing age must not take it because there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Laser Hair CombLaser Hair Comb

  • What’s A Hair Transplant in Perkinston MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Coffeeville MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Inverness MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rienzi MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pontotoc MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Olive Branch MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ridgeland MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hazlehurst MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Magnolia MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wesson MS – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Bay Saint Louis Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Bay Saint Louis experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Bay Saint Louis MS. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.