What’s A Hair Transplant in Altoona IA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Altoona, IA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% IA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Altoona Hair Restoration422 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Altoona Hair Restoration
Altoona, IA 50009 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Altoona IA 50009 Altoona IA 50009
Home > Iowa > What’s A Hair Transplant in Altoona IA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgery in Altoona, Iowa?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t give the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic locations, giving the patient a remarkable illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the doctor to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach provides the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the private ages.

4. Concern: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Answer: Altoona, IA cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique supply a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgical treatment and generally gives the client a moderate sedative. Normally the patient views films (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Concern: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: Many patients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client may decide to take a couple of extra days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is generally preserved. Moderate loss of hair of the crown might happen in females, but just seldom does it go completely bald as it frequently does in guys.

A few of the common causes of female hair loss in Altoona, IA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be severe list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (males or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia may assist rather for some men. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in women. Women of childbearing age ought to not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Rapid Hair LossReceding Hairline Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Wayland IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Glidden IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vinton IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Belle Plaine IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Garner IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cascade IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Colfax IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ralston IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Oskaloosa IA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Oakdale IA – Local Doctors
  • Local Results

    • Best 14 Hair Loss in Altoona, IA with Reviews - YP.com


      Hair Loss in Altoona on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Altoona, IA.
    • NeoGraft Replacement Des Moines | Hair Transplantation Iowa


      NeoGraft - Hair Loss Replacement Des Moines. Dr. Robbins and Des Moines Plastic Surgery are pleased to be the first practice in Iowa to offer NeoGraft™ Hair Transplant Surgery. Hair loss affects 38 million men and 21 million women. Hair loss represents a major issue for many individuals.
    • NeoGraft Des Moines | Hair Restoration Iowa


      Dr. Robbins and Des Moines Plastic Surgery™ are pleased to be the first practice in Iowa to offer NeoGraft™ Hair Transplant Surgery. Hair loss affects 38 million men and 21 million women. Hair loss represents a major issue for many individuals. Statistics compiled by the International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) show hair restoration surgery increased 47.9% since 2008. Up until now, there was essentially only one invasive method of hair transplant- the strip method.
    • Cut Loose Inc. Hair Design & Body Shop - Home | Facebook


      Cut Loose Inc. Hair Design & Body Shop - 205 1st Ave S, Altoona, Iowa 50009 - Rated 5 based on 8 Reviews "My friend and hairdresser Jackie has been doing...
    • Apollo Hair Systems of Des Moines, IA - Home | Facebook


      Welcome to Apollo Hair Systems of West Des Moines, IA, the premier hair replacement and hair loss... Jump to. Sections of this page. Accessibility Help. ... Owner of Apollo Hair Systems of Des Moines, IA today! 515-223-6555. Apollo Hair Systems of Des Moines, IA. August 10, 2016 ·
    • Bosley Medical Hair Restoration - Des Moines | Hair ...


      Bosley Hair Restoration - Des Moines offers a wide selection of hair loss treatments in Des Moines, IA. Hair Loss Specialists takes your hair restoration treatments seriously, that's why we've partnered with top hair transplant clinics such as Bosley Hair Restoration - Des Moines.
    • Hair Loss Des-Moines | Hair Transplant Doctors


      Hair Loss Clinics in Des Moines, IA. In Des Moines, hair loss sufferers can turn to the licensed providers in the Hair Loss Specialists network. From Rogaine and Propecia to advanced hair transplant surgery, Des Moines residents can trust the HLS professionals. To get started, click an Des Moines area provider below.
    • Hair Transplant Near Des Moines, IA – Free ... - Bosley


      Hair Transplant & Restoration in Des Moines Located on E. Court Avenue, just west of the Des Moines River, our hair transplant office in Des Moines, Iowa, features trained specialists who can help you understand the cause of your hair loss, discuss your options, and work with you to develop a personalized hair restoration plan.
    • SmartStyle Hair Salon - Inside Walmart #1203 | Altoona, IA ...


      SmartStyle provides a full range of no-appointment hair services in Altoona, including women’s haircuts, men’s haircuts, kid’s haircuts, color services, perms, styling, and waxing.
    • Haircuts in Altoona, IA - ALTOONA | Supercuts Hair Salon ...


      Supercuts has a conveniently located hair salon at ALTOONA in Altoona, IA. We offer a variety of services from consistent, quality hair cuts to color services – all at an affordable price. Plus each haircut includes a Hot Towel Refresher ® that will leave you feeling clean and ready to go.

    Cash & Check Our Altoona Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Altoona experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Altoona IA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.