Oregon

Hair Restoration

(888) 660-8079

Medford, OR

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% OR Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Medford Hair Restoration414 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Medford Hair Restoration
Medford, OR 97501 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Medford OR 97501 Medford OR 97501
Home > Oregon

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Medford, Oregon?

Answer: Hair transplantation is the exact same thing as hair repair surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching movies while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t give the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sparse areas, offering the patient an incredible illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to use follicular unit implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach offers the client a natural look and the transplantation is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically configured to be rather susceptible to fall out as the individual grows older.

4. Question: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Response: Medford, OR cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their method offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and usually offers the patient a mild sedative. Typically the client enjoys films (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might decide to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate loss of hair of the crown might happen in females, however only rarely does it go absolutely bald as it frequently performs in guys.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Medford, OR are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs repeatedly and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (guys or females). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist rather for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in females. Females of childbearing age must not take it since there has been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Regrow Hair
Naturally
What’s A Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Central Point OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Heppner OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elmira OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clatskanie OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Klamath Falls OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Myrtle Point OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Falls City OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harrisburg OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hines OR – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gervais OR – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Medford Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Medford experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Medford OR. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.