Louisiana

Hair Restoration

(888) 660-8079

Jennings, LA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% LA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Jennings Hair Restoration44 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Jennings Hair Restoration
Jennings, LA 70546 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Jennings LA 70546 Jennings LA 70546
Home > Louisiana

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgery in Jennings, Louisiana?

Response: Hair transplantation is the exact same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t give the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the client a fantastic illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the physician to use follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method offers the client a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically programmed to be somewhat susceptible to fall out as the specific grows older.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Jennings, LA surgeons and other transplant doctors that are up to date in their method offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and normally gives the patient a mild sedative. Usually the patient sees motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgery?

Answer: A lot of clients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may opt to take a few extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate loss of hair of the crown may occur in ladies, however just seldom does it go absolutely bald as it frequently performs in men.

A few of the typical causes of female hair loss in Jennings, LA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it might be severe following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (guys or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help rather for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in females. Ladies of childbearing age should not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Replacement Near MeHair
Loss Procedures

  • What’s A Hair Transplant in Haughton LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jena LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Norco LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Convent LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Killona LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bunkie LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Centerville LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Crowley LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Broussard LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Waterproof LA – Local Doctors
  • Local Results

    • Scopes Trial - Wikipedia


      The Scopes Trial, formally known as The State of Tennessee v.John Thomas Scopes and commonly referred to as the Scopes Monkey Trial, was an American legal case in July 1925 in which a substitute high school teacher, John T. Scopes, was accused of violating Tennessee's Butler Act, which had made it unlawful to teach human evolution in any state-funded school.
    • Mammoth - Wikipedia


      A mammoth is any species of the extinct genus Mammuthus, one of the many genera that make up the order of trunked mammals called proboscideans.The various species of mammoth were commonly equipped with long, curved tusks and, in northern species, a covering of long hair.They lived from the Pliocene epoch (from around 5 million years ago) into the Holocene at about 4,000 years ago, and various ...
    • Latest News headlines, exclusives and opinion | The Sun


      News Corp is a network of leading companies in the worlds of diversified media, news, education, and information services.
    • Culture: Music, TV & radio, books, film, art, dance ...


      All the latest news, reviews, pictures and video on culture, the arts and entertainment.

    Cash & Check Our Jennings Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Jennings experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Jennings LA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.