California

Hair Restoration

(888) 660-8079

El Sobrante, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

El Sobrante Hair Restoration47 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
El Sobrante Hair Restoration
El Sobrante, CA 94803 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

El Sobrante CA 94803 El Sobrante CA 94803
Home > California

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in El Sobrante, California?

Response: Hair transplant is the very same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting seeing motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, giving the patient an amazing illusion of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique provides the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically set to be somewhat prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Response: El Sobrante, CA cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their method provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and typically gives the patient a mild sedative. Normally the client enjoys films (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might decide to take a few additional days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate hair loss of the crown might occur in ladies, but just hardly ever does it go completely bald as it often performs in men.

Some of the common reasons for female loss of hair in El Sobrante, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it might be severe list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs consistently and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term hair loss.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (guys or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Hair Transplant For
Women Cost
Hair Replacement Service

  • What’s A Hair Transplant in Somis CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in El Centro CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goleta CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in La Puente CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Colusa CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Marina CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Valley Springs CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sunland CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blairsden-Graeagle CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Avenal CA – Local Doctors
  • Local Results

    • Corte Madera, California - Wikipedia


      Corte Madera (/ ˈ k ɔːr t ə m ə ˈ d ɛr ə /; formerly Adams) is an incorporated town in Marin County, California, United States.Corte Madera is located 3.25 miles (5.2 km) south of San Rafael, at an elevation of 39 feet (12 m).
    • Google


      Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.
    • Testimonials - Bad Ass Cars


      Testimonials. Welcome to the testimonials page where customers have taken the time to post how happy they are with our engines and our services.
    • Three Stone Hearth. Shop All


      Shop All. This is an alphabetized list of all our products currently for sale. It begins with our Weekly Menu of housemade items, then continues with an alphabetical list of all other products we offer (more than 200.)
    • San Francisco Bay Area - Wikipedia


      The San Francisco Bay Area (popularly referred to as the Bay Area) is a populous region surrounding the San Francisco, San Pablo and Suisun estuaries in the northern part of the U.S. state, California.
    • Is the "Sinner's Prayer" in Romans 10:9-10 or Romans 10:13?


      Do Romans 10:9-10 or Romans 10:13 Teach the "Sinner's Prayer?" What is it to "confess with thy mouth the Lord Jesus" and to "call on the name of the Lord"?

    Cash & Check Our El Sobrante Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our El Sobrante experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in El Sobrante CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.